Hålogaland Mandssangforening

Program for USA-turen

Det tas forbehold om skrivefeil/endringer.

 

Konsertene er på plass nå:

Fredag 24. september:

Alle ankommer hotellet – Best Western Normandy Inn and Suites. Light Rail fra flyplassen til Government Plaza Station (23 min.). Gå derfra til Hotellet. Det tar 5 min. Gå sør øst på S 5th Street til 4th Avenue S og vend til høyre og gå i denne gaten til 8th Street S der dere tar til venstre – Hotellet er da på venstre side.

Best Western Normandy Inn and Suites, 405 S  8th Street, Minneapolis, Minnesota (telefon 612 370-1400).

Jeg vil være på flyplassen (H – terminalen kl 17.55) og lede dere til hotellet. De som kommer til L-terminalen må finne Light Railen og greie seg selv.

De som kommer 22. og 23. er rommene satt av og klare. Dere finner fram selv.

 

Lørdag 25. september:

Koret samles på formiddagen i hotellet for informasjon og repetisjon av program. Det starter med øvelse sammen med Norwegian Glee Club i Mindekirken - tidspunkt er ikke klart enda.

Mindekirken ligger ca 20-25 min. gange fra hotellet. Dere kan gå eller ta drosje. Dersom dere velger å gå starter dere fra Hotellet og følger 8th Street S til dere kommer til Chicago Ave – vend til høgre og følg Chicago Avenue til dere kommer til East 21 Street – til venstre i denne gata og da har dere bare noen meter til Mindekirka – Norwegian Lutheran Memorial Church.

Mens mannfolkene øver i Mindekirken kan f. eks. kvinnene besøke Nicolette Mall med sine vel 300 butikker som ligger ca. 10 min. å gå fra Hotellet mot vest.

Om kvelden (tidspkt. ikke klart enda) skal vi delta på bankett for å feire 100 års jubileet til Vonheim Lodge 108, Sons of Norway, Minneapolis. Dette skal vi feire på Doubletree Hotel, Park Place, St Louis Park. Her trenger vi to busser til og fra Doubletree Hotel. 3-400 gjester.

Det serveres mat som er gratis for sangerne – sangerne må betale for sine damer – 10 $. Alle andre – gjester + Glee Clubb må betale. 

Dere vil få informasjon om mulige opplevelsestilbud i Minneapolis/St. Paul før 1.sept. 2010. Dere kan også bruke datanettet for å finne opplevelsesmuligheter i Minneapolis/St. Paul.

 

Søndag 26. september:

Koret møter i Mindekirken, Franklin Ave. kl. 09.00 – Åpningen av Leif Eriksson International Festival åpner kl.11.00 der vi synger. Så Gudstjeneste og ca. kl. 13.30 har vi vår konsert på ca. en time (600 sitteplasser). Dere kan gå til Mindekirken eller ta taxi.

Etter konserten planlegges det (ikke klart enda) en felles sosial tilstelning med koret og ledsagerene våre og mannskoret - Norwegian Glee Club med koner i Mindekirkens sosiale del. Klikk Google og navnet på koret så kan du lese om koret og se bilde av dem.

 

Mandag 27. september:

Dagen er til fri disposisjon og info om muligheter kommer senere og før 1. september.

Dersom noen ønsker å besøke Mall of America med sine vel 500 butikker mange restauranter, kinoer, akvarium m.m. så er mandagen en god dag for det. Mye bedre enn fredag, lørdag eller søndag. Dere tar Light railen fra Government Plaza Station til Mall of America.

 

Tirsdag 28. september:

Kl. 08-09.00 reiser vi med buss til Fargo for konsert. Fargo er den største byen i Nord Dakota med 140.000 innbyggere. Nabobyen på andre siden av Red River heter Morehead med sine 35.000 innbyggere. Det er ca. 4 timers busstur fra hotellet i Minneapolis til Fargo.

Konsert kl. 18.00 i Olivet Lutheran Church. Vi ankommer Fargo ca. kl. 13.00 og drar direkte til kirka der vi får servert lunsj. Etter lunsjen blir vi guidet til museet der det er en stavkirke, et vikingskip med mer. Konsert 18.00. Etter konserten får vi en middagsrett i kirken. Lunsjen og middagen vil koste litt, vi samler inn på bussen.

Vi kjører videre etter konserten til Jamestown for overnatting (1 time og 45 min. kjøring).

Vi skal bo på Quality Inn and Suites i Jamestown, ND. Kikk dette på google å se bildene av hotellet. 500 kr pr natt for rommet. 250 kr pr person ved to i rommet med en enkel frokost.

 

Onsdag 29. september:

Start fra hotellet kl. 08.00 i Jamestown med buss til Minot – 2 og en halv til 3 timers busstur til Minot.

Konsert midt på dagen på Norsk Høstfest. Matsteder finnes på Høstfesten.

Jeg har fått tilbakemelding fra Høstfesten at vi er hjertelig velkommen og at de vil legge til rette for oss for en konsert på høstfesten. Dagtid. Overnatting kommer vi tilbake til. Det jobbes med å få til en overnatting i Minot, men det er vanskelig. Ellers har vi bestilt overnatting på tilbaketuren fra Minot i Jamestown på det samme hotellet som vi har rom på tur til Minot.

 

Torsdag 30. september:

Tilbake til Minneapolis. Vi vil ta spisepauser under veis.

Ut på byen for opplevelser om kvelden for de som har overskudd.

 

Fredag 01. oktober:

Til disposisjon.

Fredagskveld finner vi opplevelsesmuligheter.

 

Lørdag 02. oktober:

Icelandair flyet tilbake til Oslo går fra flyplassen og H(umphrey) Terminal kl. 19.20. Alle som skal med fly fra en flyplass i USA må være på flyplassen minst 3 timer før avgang.

Dagen kan brukes til å se byen.

 


For de som blir lenger er lørdagen en opplevelses kveld med musikkbarer/ jazzklubb/teater/gode middager m. m.

  

De andre som blir med på turen vestover som varer fram til fredag 8. oktober og med hjemreise lørdag 9. oktober må se under:

Alle deltakerne – 36 har allerede betalt for buss og hotell i 5 dager og 5 netter. Det vil si fra Mandag 4. okt. til Lørdag 9. okt. 2.500 kr pr person (1.300 kr for 5 hotellovernattinger og 1.200 kr for bussen i 5 dager). Hotellene er klare.

Søndag 03. oktober:

En rolig dag for avslapping m.m. Info om muligheter kommer etter hvert.

 

Mandag 04. oktober:

Vi gjør opp for hotellet Best Western individuelt.

Bussen starter om morgenen ca. kl. 08.30. Vi kjører vestover og overnatter i Mitchell (ca. 4 timers kjøring). Her skal vi bo på Days Inn Mitchell like I nærheten av den kjente atraksjonen Corn Palace.

 

Tirsdag 05. oktober:

Buss videre til Wall og Badlands med overnatting i nærheten av Rapid City (ca 4 timers kjøring). Vi stopper og ser Wall Drug (landhandel) og deler av Badlands (De siste skjulesteder for indianerne). Vi passerer områdene der filmen ”Danser med ulver” ble spilt inn.

Vi overnatter i Rapid City på Travelodge Hotel.

 

Onsdag 06. oktober:

Vi er i Rapid City og Black Hills området med alle severdighetene (Deadwood - Lead - Mount Rushmore med presidentene i fjellet – Crazy Horse (Oglala Lakota indianer eller Oglala Sioux) hogd ut i fjellet og mye mer.

Vi har 2 netter på Travelodge Hotel.

 

Torsdag 07. oktober:

Vi starter ca. kl. 08.30 fra hotellet - Travelodge - og kjører til Sioux Falls (ca. 5 timer) og overnatter på Mocrotel Inn & Suites i Sioux Falls. Vi er fremme om kvelden. Sentrum.

Fredag 08. oktober:

Vi starter fra Sioux Falls og hotellet kl. 09.30 og kjører til Bloomington - flyplassen - for overnatting på Microtel Inn & Suites. Her kan vi slappe av eventuellt besøke Mall of America for en bedre middag og en runde på butikkene.

 

Lørdag 09. oktober:

Flyet går fra Humphrey Terminalen kl. 19.20 og vi må være der 3 timer før avgang - ca. kl. 16.00.

Det blir luftet en mulighet for en felles middag. Det er også enkelt og ta Light Rail'en inn til sentrum. Husk 3 timer eller mer på flyplassen før flyet går. Det er noen få som reiser tidligere denne dagen.

 

Dette er planen - det kan bli noen små endringer.

7 april 2010.

Jan Meyer - 92463661.